fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Declaratiile asociatilor la infiintarea firmei!

Procedura privind infiintarea societatilor comerciale prevazuta de Legea nr.31/1990, presupune ca antreprenorii sa intocmeasca si sa depuna la registrul comertului o serie de acte.

Intre acestea se numara si declaratiile pe proprie raspundere ale asociatilor si administratorilor firmei.

Astfel, la infiintarea unei firme, fiecare asociat trebuie sa dea o declaratie, atestata de avocat sau autentificata de notar, potrivit careia indeplineste conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea acestei calitati.

De asemenea, si administratorii  trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere conform careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea acestei calitati si ca inteleg sa preia in mod expres mandatul de administrator.

Si aceasta declaratie trebuie sa fie atestata de avocat sau autentificata de notar.

In cazul in care asociatii sunt cetateni straini, atunci la infiintarea firmei trebuie sa depuna:

1. declaratie autentica pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale in tara de domiciliu si in Romania (original),

2. declaratie pe proprie raspundere potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de legea romana pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificata de notar,

3. specimenul de semnatura dat in fata notarului public sau a referentului de la registrul comertului, in cazul in care asociatul strain are si calitatea de administrator,

Declaratiile si specimenul de semnatura pot fi intocmite si in tara de domiciliu a cetateanului strain, caz in care la registrul comertului se vor depune exemplarele originale ale acestora impreuna cu traducerile legalizate.

Aceste declaratii trebuie depuse la infiintarea societatii, fie ulterior, in cazul cesiunii de parti sociale catre persoane din afara firmei care dobandesc astfel calitatea de asociati.

Cabinetul nostru de avocatura ofera consultanta juridica pentru intocmirea actelor si reprezentarea la registrul comertului pentru infiintarea societatilor comerciale.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.