fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Dizolvarea unei firme la cererea Registrului Comertului!

Potrivit art.237 din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), dar si orice persoana interesata, poate solicita tribunalului sa pronunte dizolvarea unei firme printr-o hotarare judecatoreasca in cazurile in care:

a) firma nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni (ex.:a expirat mandatul administratorului),

b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la registrul comertului;

c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta (cu exceptia cazului in care activitatea fost suspendata temporar, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului),

d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.

Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea societatii comerciale se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice si se publica in Monitorul Oficial.

La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, urmand sa fie radiata din registrul comertului.

In cazul in care societatea isi indeplineste, in timpul procesului, obligatiile pentru care a fost solicitata dizolvarea, atunci solicitatea registrului comertului va fi respinsa de tribunal ca ramasa fara obiect, iar firma isi va continua activitatea.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste dizolvarea unei firme.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

1 Raspuns

  1. Avatar
    Maresi Romina

    Am o firma , un SRL, nu am banii necesari sa o inchid. Colac peste pupaza am primit si citatie acasa, am fost data in judecata de catre Registrul comertului pt ca mi-a expirat sediul social. Intrebarea mea este : daca nu ma prezint la proces ce se intampla? Am inteles ca dizolvarea sau sa o inchida ei dureaza cam 2 ani , dupa acesti 2 ani trebuie sa platesc ceva, taxa? Cheltuieli de judecata , daca da cam ce suma?!
    Va multumesc !

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.