fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare Investcapital (KRUK) de 72.674,35 lei, anulata in instanta!

INVESTCAPITAL (KRUK) persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Debitorii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Astfel, prin procedura legala numita contestatie la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Potrivit legii, firmele de recuperare si bancile pot trece la executarea silita intr-un termen de 3 ani in cazul in care persoanele imprumutate nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva debitorilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Inceperea executarii peste acest termen este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  Investcapital (KRUK) la Judecatoria Giurgiu. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu din datoria de 72.674,35 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2008  un contract de imprumut pentru o perioada de 10 ani de la Banca Romaneasca SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Astfel ca, in anul 2010, banca a demarat executarea silita impotriva acestuia, procedura care a fost inchisa trei ani mai tarziu din lipsa de bunuri si venituri.

Mai tarziu, in 2016, banca a cesionat mai multe credite neperformante catre Investcapital (KRUK), printre care si contractul debitorului.Totodata, firma de recuperare l-a notificat despre cesiunea de creanta intervenita.

Tot in 2018, recuperatorii demareaza o noua executare silita impotriva clientului nostru.In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, acesta ne-a cerut sprijinul pentru formularea contestatiei la executare.

Asa incat, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acesteia, solicitatand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Giurgiu a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 72.674,35 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare. De asemenea, clientul nostru recupereaza si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

In plus, Investcapital (KRUK)  a fost obligata sa restituie acestuia intreaga suma retinuta din salariu prin poprire.

Firma de recuperare nu a depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.