fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS pierde un nou proces la Judecatoria Buftea!

Legea prevede un termen limitat in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Acest termen este de 3 ani. Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru face ca aceasta sa nu mai recupereze nimic dintr-o datorie de 4.311 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 2.973,71 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

Astfel, clientul nostru a incheiat in anul 2007 un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 120 luni de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Ulterior, in anul 2013, banca a vandut mai multor credite neperformante catre AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS, printre care si contractul debitorului.

Totodata, firma de recuperare l-a notificat despre cesiunea de creanta intervenita si a declarat scadenta anticipata a creditului.

Mai tarziu, in 2018, AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS formuleaza cerere de executare silita impotriva debitorului.

Impotriva executarii pornita de firma de recuperare, am depus contestatie la judecatoria din raza de domiciliu a debitorului, in care am solicitat instantei sa constate prescris dreptul la executare si sa pronunte, pe cale de consecinta, anularea intregii proceduri.

In aceste circumstante, Judecatoria Buftea a admis contestatia si a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datorie, dobanzi si cheltuielile de executare si, in plus, recupereaza si costurile ocazionate de desfasurarea procesului.

In plus, acesta si-a recuperat intreaga suma retinuta din salariu prin poprire.

AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS nu a formulat apel, asa incat hotararea judecatoriei de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.