fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un debitor de executarea PROSPEROCAPITAL de 18.324,29 euro!

Debitorii care se afla in executare silita pornita de banci sau firmele de recuperare au la indemana o procedura legala prin care pot contracara cu succes executarile abuzive.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Potrivit legii, firmele de recuperare si bancile pot trece la executarea silita intr-un termen de 3 ani in cazul in care persoanele imprumutate nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva debitorilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Inceperea executarii peste acest termen este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  PROSPEROCAPITAL (KRUK) la Judecatoria Sector 1 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic din datoria de 18.324,29 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.639,41 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2007  un contract de  credit pentru o perioada de 10 ani de la Bancpost, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Astfel ca, in anul 2010, banca a procedat la declararea scadentei anticipate a creditului iar, mai tarziu, in 2016, a cesionat mai multe credite neperformante catre PROSPEROCAPITAL (KRUK), printre care si contractul debitorului.Totodata, firma de recuperare l-a notificat despre cesiunea de creanta intervenita.

Tot in 2018, aceasta demareaza procedura de executare silita impotriva debitorului.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorul ne-a cerut sprijinul pentru formularea contestatiei la executare.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acesteia, solicitand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 1 Bucuresti a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 18.324,29 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.639,41 lei cheltuielile de executare.

De asemenea, PROSPEROCAPITAL (KRUK)  a fost obligata sa restituie clientului nostru intreaga suma poprita din salariu de la data inceperii executarii si pana la finalizarea procesului.

Firma de recuperare nu a depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca de anulare a executarii a ramas definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

1 Raspuns

  1. Avatar
    ana

    Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste problena mea, di anume:de curand am achizitionat un apartament direct de la dezvoltator. Cand am venit sa dau avansul mi au prezentat un proiect cu foarte multa verdeata, pomi si locuri de joaca pt copii. Realitatea este alta, la receptie de fapt am gasit numai betoane, 6 m intre blocuri, practic imi beau cafeau cu vecinii din blocul alaturat si n am voie sa intru cu masina in ansamblu ca n am cumparat parcare, carandu mi mobila de la strada. Ce ma sfătuiți sa fac? Unde este verdeata si unde i dreptul meu ca locatar sa am acces cu auto pana la scara blocului?! Cu respect!

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.