fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Executare silita Agio de 67.648,07 lei, anulata!

Agio, precum si alte firme de recuperare, Kruk, InvestCapital, Prosperocapital, EOS, Credit Plus Gulf, Ultimo Portofolio etc, procedeaza la executarea silita a datornicilor in momentul in care acestia nu-si mai ramburseaza imprumuturile de buna voie.

Executarea silita consta in poprirea (blocarea) conturilor bancare si a salariilor/pensiilor, inclusiv scoaterea la vanzare a imobilelor aflate in proprietatea debitorilor (casa, teren etc), sechestrarea si vanzarea autoturismelor.

Si in cazul contractelor de credit de nevoi personale, negarantate cu ipoteca, recuperatorii pot executa silit casa ori terenul debitorului, inclusiv masina, in vederea recuperarii datoriei.

Toti cei care sunt intr-o asemenea situatie, in care se asteapta sa fie executati silit ori sunt deja executati, trebuie sa stie ca au posibilitatea legala de a se apara printr-o actiune numita contestatie la executare

Prin contestatie pot obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca scapa de executare, dar si de obligatia de restituire a imprumutului restant, a dobanzilor si a cheltuielilor de executare.

Important! Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care primiti acasa, la cutia postala, acte/somatii de la executorul judecatoresc ori mail/sms de la banca prin care sunteti instiintati despre infiintarea popririi si nu stiti cum trebuie sa procedati pentru depunerea contestatiei, contactati un avocat specializat in executari silite pentru asistenta.

Agio si celelalte firme de recuperare persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

In cazul de fata, am obtinut pentru clienta noastra anularea executarii silite pentru datoria de 67.648,07 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare

Creditul a fost facut in anul 2011 la BRD pentru 84 luni. Urmare a neplatii ratelor, banca a vandut creditul recuperatorilor de la Agio care au demarat executarea silita impotriva debitoarei

Acesta s-a informat despre drepturile pe care le are, a depus contestatie in termenul legal de 15 zile si a castigat procesul ceeace inseamna ca a scapat de executarea silita si de datoria de 67.648,07 lei. De asemenea, si-a recuperat intreaga suma poprita din salariu, inclusiv cheltuielile facute cu procesul.

Recuperatorii nu au depus apel, asa astfel incat hotararea de anulare a executarii silite a ramas definitiva.

 

 

 

 

 

 

 

Informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre  procesele castigate impotriva recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.