fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Mersul la biserica, amendă 2.000 lei!

Poliția Romană atenționează credincioșii ortodocși că, desi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele, pentru a se proteja pe sine si familia, trebuie sa respecte Ordonanțele Militare, altminteri risca amendă.

„STIMAȚI CETĂȚENI – trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele.

Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile.

Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța.

Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.

Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 lei,

Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii,

Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă.
Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare.

Polițiștii, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!
Respectați Ordonanțele Militare!” se arată în comunicatul Poliției.

Cei care ies din casă fără să respecte motivele de urgență stabilite de autorități sau fără declarația pe propria răspundere, ori pentru alte încălcări ale ordonanțelor militare, riscă, urmare a modificărilor aduse prin OUG 34/2020, amendă mult mai mare.

Între 2.000 și 20.000 de lei (față de între 100 și 5.000 de lei), pentru persoane fizice, și între 10.000 și 70.000 de lei (față de între 1.000 și 70.000 de lei), pentru persoanele juridice.

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.