fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Unde se platesc amenzile rutiere?

Plata pentru amenzile privind încălcarea prevederilor ordonanțelor militare se poate face online, direct dintr-o platformă disponibilă gratuit.

Dacă ați luat o astfel de amendă, tot ce trebuie să faceți este să accesați aplicația și să plătiți cu cardul suma datorată, nefiind necesar să vă faceți un cont în prealabil.

Platforma ghiseul.ro a fost recent actualizată, astfel încât românii să poată achita inclusiv amenzile pe care le-ar putea primi în urma aplicării prevederilor ordonanțelor militare.

Așadar, pe lângă taxe, impozite și alte amenzi, cei care sunt sancționați de autorități pot achita online inclusiv amenzile pentru încălcarea regulilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Ca să faci acest lucru trebuie doar să accesezi pagina ghiseul.ro, să mergi la secțiunea “Plată amenzi” și să selectezi “Plătește amenzi ordonanțe militare”. După cum am menționat mai sus, pentru a face o astfel de plată nu e nevoie de crearea unui cont de utilizator, așa că poți începe să completezi formularul generat automat.

Este foarte important să păstrezi procesul verbal primit în stare bună, pentru că vei avea nevoie de el pentru a completa câmpurile formularului. Așadar, va trebui să începi prin a completa datele referitoare la procesul verbal, după care vei putea trece la completarea datelor personale.

Primul pas este să scrii seria și numărul procesului verbal, data la care a fost întocmit, data la care a fost comunicat și suma pe care o ai de achitat. Apoi se trec datele personale, respectiv codul numeric personal, nume și prenume, adresa și e-mail-ul (atenție la adresa de e-mail, pentru că acolo va fi trimisă confirmarea plății).

Ultimii pași sunt introducerea codului generat automat de browser și bifarea căsuței privind aprobarea plății și acordul cu termenii și condițiile. După aceea, se apasă butonul plătește.

Important! Responsabilitatea corectitudinii informațiilor introduse aparține în totalitate plătitorului, ceea ce înseamnă că datele introduse în formular (nume, prenume, suma de plată etc.) trebuie să fie introduse cu mare atenție.

Reamintim că recent au fost majorate amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, atât pentru firme, cât și pentru persoane fizice. Astfel, cei care ies din casă fără să respecte măsurile impuse de autorități riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei (față de între 100 și 5.000 de lei), pentru persoane fizice, și între 10.000 și 70.000 de lei (față de între 1.000 și 70.000 de lei), pentru persoanele juridice.

De asemenea, se poate achita jumătate din cuantumul amenzii primite în termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.

Din cauza epidemiei de coronavirus, starea de urgențăva fi prelungită cu încă 30 de zile, așa că românii vor fi nevoiți să respecte măsurile impuse de autorități până pe data 14 mai.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.