fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Popririle pentru datorii la stat, suspendate!

Aproape toate popririle pentru datorii la stat ce vizează persoanele fizice se suspendă în următoarea perioadă, cu excepția datoriilor care se refera la recuperarea unor sume în materie penală, a decis Guvernul în ședința de azi.

Nici nu vor fi demarate, în perioada următoare, popriri de acest fel contra persoanelor fizice. Băncile, angajatorii sau alți terți care facilitau popririle, vor aplica măsura de îndată ce va fi oficializată.

În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor.

Guvernul a decis să se suspende sau să nu înceapă măsurile de executare silită prin poprire a persoanelor fizice, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală.

Măsurile de suspendare a executãrii silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale“, informează Ministerul Finantelor Publice.

De asemenea, pe perioada stării de urgență, pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a ordonanței aprobate de Guvern miercuri și care prevede aceste măsuri, obligații neachitate până la încetarea măsurilor prevãzute de starea de urgență nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului deprocedura fiscala.

Atenție! Măsura suspendării popririlor pentru datorii la stat pentru persoanele fizice trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.