fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Prelungirea punctului de lucru!

Prelungirea punctului de lucru al societatii comerciale trebuie efectuata in cazul in care contractul de inchiriere sau de comodat a fost incheiat pentru o durata limitata, iar acesta a expirat.

Inainte de ajungerea la termen a contractului de comodat sau de inchiriere in baza carora a fost inregistrat punctul de lucru la registrul comertului, asociatii trebuie sa procedeze la incheierea unui act aditional.

Acesta va mentiona durata pentru care se prelungeste contractul. In cazul in care la expirarea contractului de comodat sau de inchiriere, asociatii aleg sa nu le prelungeasca, atunci au optiunea radierii punctului de lucru respectiv si infiintarea altuia  la o alta adresa.

Potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, pentru prelungirea punctului de lucru trebuie urmata o procedura la registrul comertului.

Operatiunea se realizeaza 5 zile de la data depunerii urmatoarelor acte la registrul comertului de la sediul social al firmei:

1. cerere de inregistrare (original),

2. actul aditional la contractul de comodat sau inchiriere (copie),

3. imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale,

4. dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

In cazul in care asociatii nu depun diligentele pentru prelungirea punctului de lucru, firma va figura cu dovada privind detinerea spatiului pentru punctul de lucru expirata.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste redactarea actelor pentru infiintarea, prelungirea sau radierea punctelor de lucru sub aspectul redactarii actelor si al reprezentarii la registrul comertului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.