fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

“Prima Casa” devine “O familie, o casa”!

Dobânzile pe care le vor plăti familiile cu copii în cadrul programului “O familie, o casa”, ce va înlocui actualul program “Prima Casa”, vor fi mai mici decât în cazul împrumuturilor luate de cei ce nu au copii, potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent votul decisiv al deputaților.

Proiectul de lege ce prevede înlocuirea actualului program “Prima Casa” cu programul “O familie, o casă” merge acum la președintele țării pentru promulgare. Potrivit proiectului, familiile cu copii se vor bucura de o dobândă mai mică la creditele contractate prin noul program pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe.

Mai exact, după cum stabilește proiectul de act normativ, familiile cu un singur copil vor beneficia de o reducere a ratei dobânzii creditului cu 0,5%, în timp ce familiile cu doi sau mai mulți copii vor beneficia de reducerea cu 1% a acesteia. Așadar, familiile cu copii vor avea costuri mai mici cu creditul pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe decât cele fără copii.

Ca și în cazul actualului program Prima Casa, prin intermediul noului program se vor putea obține credite garantate de stat pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe. Noul program de finanțare va permite celor cu salarii nete lunare de cel mult 4.500 de lei sau familiilor cu venituri lunare de până la 7.000 de lei să contracteze credite garantate de stat, care se pot folosi pentru achiziția de locuințe.

Locuințele ce vor putea fi contractate prin noul program “O familie, o casa” vor trebui să aibă un preț de cel mult 70.000 de euro, valoarea maximă a finanțării fiind de 66.500 de euro. La contractarea creditului, cei interesați de cumpărarea unei locuințe vor trebui să aibă un avans minim de 5% din valoarea acesteia.

Totodată, cei interesați se vor putea înscrie în program doar dacă nu dețin sau nu dobândesc pe durata desfășurării contractului de credit mai mult de jumătate dintr-o altă locuință aflată la oraș, excepție de la această regulă făcând cei ce au moștenit o locuință.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.