fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Secapital (Kruk) pierde un nou proces pentru o datorie de 37.197,13 euro!

Secapital (Kruk) persevereaza in executari silite nelegale, mizand, in buna masura, si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Debitorii care se afla in executare silita trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Astfel, prin procedura legala numita contestatie la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Potrivit legii, firmele de recuperare si bancile pot trece la executarea silita intr-un termen de 3 ani in cazul in care persoanele imprumutate nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva debitorilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Inceperea executarii peste acest termen este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  Secapital (KRUK) la Tribunalul Constanta. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu din datoria de 37.197,13 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 8.726,22 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand prescris dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientii nostri a incheiat in anul 2008  un contract de imprumut pentru o perioada de 10 ani de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Astfel ca, in 2013, banca a cesionat mai multe credite neperformante catre Secapital (Kruk), printre care si contractul debitorilor. Recuperatorii au pus in vedere clientilor nostri sa achite integral creditul restant si a dobanzile penalizatoare, in caz contrar urmand sa demareze executarea silita.

In anul 2017,Secapital (Kruk), incepe executarea silita impotriva debitorilor. In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, acesta ne-a cerut sprijinul in contestarea executarii abuzive pornita de recuperatori.

Asa incat, am redactat si depus contestatia la Judecatoria Constanta, solicitatand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei. Initial, instanta a respins actiunea pe care am formulat-o, insa impotriva hotararii judecatoresti am declarat apel.

Tribunalul Constanta a admis apelul si contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorii nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 37.197,13 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 8.726,22 lei, cheltuielile de executare. De asemenea, clientii nostri au recuperat si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

In plus, Secapital (Kruk)  a fost obligata sa restituie acestora intreaga suma retinuta din salariu prin poprire pe durata desfasurarii procesului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.