fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Taxa auto “vinieta oxigen” a fost abrogata!

Vinieta Oxigen, cum a fost prezentată și adoptată anul trecut printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) și care vizează taxarea mașinilor poluante care circulă în București nu se va mai aplica, cel puțin, în forma prezentată, deoarece consilierii din primărie și-au dat recent votul pentru abrogarea acesteia.

Taxa a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar aplicarea sancțiunilor pentru cei ce circulau fără vinieta a fost amânată până în această lună.

În plus față de vinietă, din martie, în zona centrală a Bucureștiului, vehiculele extrem de poluante nu ar mai fi putut circula.

Așa cum apare într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București, s-a votat recent abrogarea vinietei oxigen, taxă care viza mașinile poluante ce circulă prin București și care ar fi trebuit să se aplice efectiv de la începutul acestei luni.

Decizia de a se renunța la vinieta Oxigen a apărut spre sfârșitul lunii februarie, în contextul în care cele mai multe (aproape 90%) dintre cele 60.000 de opinii exprimate în cadrul unei consultări publice de cinci zile cer renunțarea la taxă.

Până să se decidă renunțarea la taxă au fost cumpărate aproximativ 1.600 de viniete oxigen, cu o valoare de circa 76.000 de euro, bani care vor fi returnați celor care au plătit taxa.

Hotărârea CGMB nr.539/2019, document ce a introdus oficial, de la 1 ianuarie, o taxă auto în București pentru mașinile poluante (vinieta oxigen), a primit în octombrie votul favorabil al consilierilor, ulterior fiind publicată în Monitorul Oficial al Primăriei Municipiului București.

Scopul documentului? Îmbunătățirea calității aerului în Capitală. Deși în cuprinsul său scrie că toate prevederile sale se aplică de la 1 ianuarie, Primăria Capitalei a anunțat în decembrie amânarea aplicării acesteia.

De fapt, ceea ce se amânase a fost aplicarea sancțiunilor pentru cei care nu respectă dispozițiile HCGMB nr. 539/2019.

Sursa: avocatnet.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.