fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la credite!

Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei rămân încă ridicate în piaţa bancară din România, chiar dacă ecartul dintre dobânda medie la credite şi dobânda la depozite a scăzut la cel mai redus nivel din ianuarie 2018, de 6,46%.

La data de 1 septembrie 2019, băncile din România prac­tică o dobândă anuală efec­tivă (DAE) ce poate va­ria între 7,49% şi 15,99% pentru creditele de nevoi personale în lei.

Dobânzile la creditele de nevoi personale pot varia la fiecare bancă în funcţie de tipul de dobândă aleasă, fixă sau variabilă, precum şi în funcţie de alţi factori precum virarea salariului la banca respectivă – ce aduce de obicei după sine o reducere de dobândă -, ni­velul de risc prezentat de client, venitul realizat şi comportamentul de plată.

Cel mai ieftin credit de nevoi personale din România

Banca Tran­sil­vania, cea mai ma­re bancă din România în topul după active din 2018, practică un DAE de 12,39% la acordarea unui credit de nevoi personale, valoare care se poate schimba în baza informaţiilor prezen­tate de respectivul client.

În continuare, BCR, a doua bancă din piaţă, practică o dobândă DAE de 10,74% în aceleaşi condiţii de creditare; Însă, în funcţie de oferta personalizată pe comportamentul de plată, istoric, sumă, perioadă, dar şi alte elemente, DAE la BCR poate varia între 7,49% şi 17,51%.

BRD aplică DAE de 14,3% pentru un credit de nevoi personale, în timp ce subsidiara locală a italienilor de la UniCredit practică o dobândă DAE de 15,99%, care în condiţiile potrivite poate pleca de la 8,99% pentru creditele cu dobândă fixă şi de la 7,99% pentru dobândă variabilă.

Raiffeisen Bank, a cincea bancă din industria locală în topul după active, practică DAE de 15,14% pentru un credit de nevoi personale de 20.000 de lei pe o perioadă de cinci ani, la un calcul standard, însă DAE poate scădea chiar şi până la 9% în cazul virării ve­ni­turilor din salarii la această bancă şi în cazul în care există garanţii ipotecare.

În cazul olandezilor de la ING pe piaţa locală, DAE este de 12,9% şi poa­te scădea la 9,58% în funcţie de în­deplinirea unor condiţii precum încasarea sala­riu­lui la banca creditoare.

CEC Bank, sin­gu­ra bancă a sta­tu­lui român din top ze­ce bănci după ac­tive, are un DAE de 10,4% pentru acest tip de credit, dar această dobândă poa­te creşte sau poa­te scădea în funcţie de tipul de credit ales şi în funcţie de încasarea salariului şi a costurilor asociate riscului.

Dobânda DAE practicată de Alpha Bank pentru un credit de nevoi personale este de 11,85% şi se poate mo­di­fi­ca, de asemenea, în timp ce OTP Bank România oferă o dobândă anuală efec­ti­vă de 11,23%, care poate scădea până la 9,04% în condiţii perfecte de creditare. Garanti Bank practică DAE de 11,71% pe modelul de creditare utilizat în analiză, dar acestea pot varia.

Sursa: www.zf.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.