fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Apare o nouă monedă chiar anul viitor!

Schimbare uriașă în lumea banilor. Facebook, cea mai utilizată rețea socială din lume la ora actuală, va avea propria monedă, pe care o vor putea folosi milioane sau chiar sute de milioane de oameni. Totul se va întâmpla chiar anul viitor.

În pofida avertismentelor venite de la autorităţile din întreaga lume, reţeaua socială Facebook intenţionează să-şi lanseze criptomoneda, Libra, în cursul următorului an, a declarat directorul de la Facebook responsabil pentru acest proiect, David Marcuss.

În luna iunie a acestui an, Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Anunţul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de autorităţile de reglementare şi politicieni, Franţa şi Germania avertizând că intenţionează să blocheze Libra în Europa.

Este puţin probabil ca monedele Libra să fie utilizate ca mijloace de plată în tranzacţii reale în ţări precum Elveţia, Germania sau Franţa, iar mai degrabă va fi utilizată pentru plăţi transfrontaliere sau pentru reglarea unor sume foarte mici.

In prima fază acceptarea Libra de către utilizatori va fi o problemă mai mare decât aspectele ce ţin de reglementare.

Îngrijorările exprimate de autorităţile de reglementare cu privire la criptomoneda Libra sunt concentrate pe potenţialul pe care îl are aceasta de a destabiliza sistemul financiar mondial, de a interfera cu politica monetară suverană şi a aduce prejudicii vieţii private, dar şi pe posibilitatea de a fi utilizată pentru spălarea de bani.

Sursa: www.capital.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.