fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Datorie Prosperocapital (Kruk) de 44.646,74 lei, anulata in instanta!

Potrivit prevederilor legale, orice firma de recuperare sau banca poate trece la executarea silita a datornicilor intr-un termen de 3 ani in cazul in care acestia nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Inceperea executarii silite peste acest interval este sanctionata cu anularea intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel a pierdut PROSPEROCAPITAL (KRUK) un nou proces in instanta, la Judecatoria Sector 3. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu din datoria de 44.646,74 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind anulata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, constatand PRESCRIS dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clientul nostru a incheiat in anul 2007  un contract de imprumut de 19.000 lei pentru o perioada de 120 luni de la Bancpost SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

In 2011, banca a declarat scadenta anticipata a creditului, urmare a incetarii platii ratelor si, ulterior, a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre Prosperocapital (Kruk), printre care si contractul debitorului.

Mai tarziu, in 2017, firma de recuperare formuleaza cerere de executare silita impotriva clientului nostru pentru suma de 44.646,74 lei.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorul ne-a solicitat sprijinul pentru formularea contestatiei la executare.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acesteia, solicitand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 3 a admis contestatia si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 44.646,74 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Prosperocapital (Kruk) nu a depus apel, asa incat hotararea de anulare a executarii a ramas definitiva. Clientul nostru a scapat astfel atat de hartuirea recuperatorilor, cat si de datoria impovaratoare.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

1 Raspuns

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.