fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

InvestCapital, executare de 17.315 euro, desfiintata!

InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita pornita de banci, IFN-uri sau recuperatori, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine anularea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din creditul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

Astfel am obtinut anularea unei noi executari abuzive pornita de  InvestCapital (Kruk) la Judecatoria Sector 5 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientii nostri pun recuperatorii in situatia de a nu mai obtine niciun ban din datoria de 17.314,95 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.487,85 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorilor, consecinta fiind ca acestia scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

In situatia de fata, clientii nostri au incheiat in anul 2007 un contract de credit de la Piraeus Bank pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Astfel ca banca a vandut succesiv creanta rezultata din contractul de imprumut catre Kruk Romania SRL, apoi catre InvestCapital Ltd.

In 2019, InvestCapital (Kruk) a demarat executarea silita impotriva clientilor nostri, prin poprirea conturilor bancare, a veniturilor salariale.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitori ne-a solicitat asistenta juridica pentru sustinerea procesului impotriva executarii silite pornita de recuperatori.

Astfel ca, in apararea pe care am formulat-o, am aratat judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga anularea executarii abuzive si desfiintarea in totalitate a acesteia.

Judecatoria Sector 5 Bucuresti ne-a dat castig de acauza, a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorii nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 17.314,95 euro, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.487,85 lei cheltuielile de executare.

In plus, acestia isi recupereaza intreaga suma poprita din salarii pe durata procesului.

InvestCapital (Kruk) nu a depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca pronuntata de Judecatoria Sector 5 Bucuresti, privind anularea executarii abuzive, a ramas definitiva.

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.