fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Kruk, datorie de 20.144 CHF anulata!

InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita pornita de banci, IFN-uri sau recuperatori, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din imprumutul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

In cazul de fata, am obtinut anularea unei noi executari abuzive pornita de  InvestCapital (Kruk) la Judecatoria Sector 4 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clientul nostru pune recuperatorii in situatia de a nu mai obtine niciun ban din datoria de 20.144,72 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.751,43 lei cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitorului, consecinta fiind ca acesta scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

Astfel, clientul nostru a incheiat in anul 2008 un contract de credit de la Piraeus Bank pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Urmare a neplatii ratelor, in anul 2011 banca a inceput executarea silita care a durat pana in anul 2018 cand dosarul de executare a fost inchis pe motivv de insolvabilitate a debitorului.

Pe parcursul derularii executarii, banca a vandut succesiv datoria catre Secapital in 2015 si apoi catre InvestCapital in 2018 (ambele firme de recuperare fac parte din grupul Kruk).

La un an de la inchiderea primei executari, InvestCapital demareaza in 2019 o noua executare silita impotriva clientului nostru, prin poprirea conturilor bancare, a veniturilor salariale.

Executorul l-a instiintat despre inceperea executarii si in 15 zile de la aceasta data debitorului a pornit procesul impotriva executarii silite pornita de recuperatori, cu sprijinul nostru.

Astfel ca, in apararea pe care am formulat-o, am aratat judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a executarii abuzive.

Judecatoria Sector 4 Bucuresti ne-a dat castig de acauza, a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva  clientului nostru.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 20.144,72 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.751,43 lei cheltuielile de executare.

In plus, clientul nostru primeste inapoi toata suma poprita din salariu pe durata procesului.

InvestCapital (Kruk) a depus apel, insa Tribunalul Bucuresti a respins demersul recuperatorilor, asa incat hotararea judecatoreasca pronuntata de Judecatoria Sector 4 Bucuresti, privind anularea executarii abuzive, a ramas definitiva.

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.