fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Cum a scapat un datornic de datoria Kruk de 95.119,80 lei!

InvestCapital (Kruk) persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.

Datornicii care se afla in executare silita pornita de banci, IFN-uri sau recuperatori, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura foarte eficienta prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.

Prin contestatia la executare acestia pot obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din imprumutul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

Prin actiunea in instanta denumita contestatie la executare, debitorul mentioneaza motivele de nulitate (inclusiv prescriptia) care sunt de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a procedurii de executare silita.

In cazul de fata, am obtinut anularea unei noi executari abuzive pornita de  InvestCapital (Kruk) la Judecatoria Sector 1 Bucuresti. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra pune recuperatorii in situatia de a nu mai obtine niciun leu din datoria de 95.119,80 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind desfiintata in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, consecinta fiind ca aceasta scapa de plata creditului restant, a dobanzilor si a cheltuielor de judecata.

Astfel, clienta noastra a incheiat in anul 2008 un contract de credit de la Piraeus Bank pentru o perioada de 10 ani, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp, potrivit graficului de rambursare.

Astfel ca banca a vandut creanta rezultata din contractul de imprumut catre Garanta Asigurari SA in anul 2013, iar aceasta a vandut mai departe catre InvestCapital Ltd (Kruk) in anul 2016.

In 2018, InvestCapital (Kruk) a demarat executarea silita impotriva debitoarei, prin poprirea conturilor bancare, a veniturilor salariale.

Abia in anul 2020, executorul a instiintat-o despre inceperea executarii si in 15 zile de la aceasta data debitoarea a pornit procesul impotriva executarii silite pornita de recuperatori, cu sprijinul nostru.

Astfel ca, in apararea pe care am formulat-o, am aratat judecatorului motivele care, in opinia noastra, erau de natura sa atraga desfiintarea in totalitate a executarii abuzive.

Judecatoria Sector 1 Bucuresti ne-a dat castig de acauza, a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva  clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 95.119,80 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare.

InvestCapital (Kruk) nu a depus apel, asa incat hotararea judecatoreasca pronuntata de Judecatoria Sector 1 Bucuresti, privind anularea executarii abuzive, a ramas definitiva.

Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.