fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

KRUK pierde un nou proces la Judecatoria Sector 3!

In majoritatea dosarelor de care ne ocupam, am constatat ca executarile silite impotriva debitorilor sunt incepute mult peste termenul de 3 ani.

Legea prevede un termen de 3 ani in care firmele de recuperare sau bancile pot trece la executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  KRUK la Judecatoria Sector 3. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera niciun leu din datoria de 19.144,88 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand PRESCRIS dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In situatia de fata, clienta noastra a incheiat in anul 2011  un contract de imprumut pentru o perioada de 60 luni de la ING BANK SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

In 2012, banca a declarat scadenta anticipata a creditului, urmare a incetarii platii ratelor.

Ulterior, in anul 2014, ING BANK SA a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre KRUK, printre care si contractul debitoarei.Totodata, firma de recuperare a notificat-o despre cesiunea de creanta intervenita.

Mai tarziu, in 2017, KRUK formuleaza cerere de executare silita impotriva debitoarei.

In 15 zile de la data la care a fost instiintata de executor despre inceperea executarii, debitoarea ne-a cerut sprijinul pentru formularea contestatiei la executare.

Astfel ca, am redactat si depus contestatia la judecatoria din raza domiciliului acesteia, solicitatand instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 3 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 19.144,88 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuielile de executare. De asemenea, clienta noastra recupereaza si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

KRUK nu a formulat apel, asa incat hotararea de anulare a executarii a devenit definitiva.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.