fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

KRUK pierde un nou proces la Judecatoria Sector 6!

Debitorii care se afla in executare silita au la indemana o procedura legala prin care pot contracara cu succes executarile nelegale, si anume contestatia la executare.

Astfel, legea prevede un termen de 3 ani in care KRUK (sau orice alta firma de recuperare) poate demara executarea silita in cazul in care clientii imprumutati nu-si achita obligatiile de rambursare a imprumuturilor de bunavoie.

Demararea executarii peste acest termen este sanctionata cu ANULAREA intregii proceduri de executare. Insa aceasta sanctiune nu opereaza din oficiu. Debitorul executat trebuie sa depuna contestatie la executare in care sa invoce aceasta incalcare a termenului.

Anularea executarii in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.

Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.

Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.

In cazul in care contestatia este depusa peste termenul legal de 15 zile, atunci aceasta va fi respinsa de judecator ca tardiv formulata, iar procedura de executare isi va urma cursul.

Astfel am castigat un nou proces impotriva  KRUK. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 74.399 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.

Judecatorul a anulat toate actele  de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva debitoarei, constatand PRESCRIS dreptul firmei de recuperare de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta de fata, clienta noastra a incheiat in anul 2007  un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 24 luni de la Banca Comerciala Romana SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Ulterior, in anul 2011, banca a procedat la cesionarea mai multor credite neperformante catre KRUK, printre care si contractul debitorului.

Mai tarziu, in 2017, KRUK formuleaza cerere de executare silita impotriva clientului nostru.

In 15 zile de la data la care a fost instiintat de executor despre inceperea executarii, debitorul a depus contestatie la judecatoria din raza domiciliului si a solicitat instantei sa dispuna anularea intregii executari in temeiul prescriptiei.

Astfel ca, Judecatoria Sector 6 a admis contestatia la executare pe care am formulat-o si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.

 

 

 

 

 

 

 

Prin anularea executarii silite pronuntata de instanta, debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic creditul restant, dobanzile si cheltuielile de executare.

In plus, KRUK este obligata sa-i restituie acestuia suma poprita din salariu. Totodata, debitorul isi recupereaza si cheltuielile ocazionate de desfasurarea procesului.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

2 Raspunsuri

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.